מידע שימושי
טיפים למציאת כלבים אבודים
לפעמים מספיק רגע של חוסר תשומת לב כדי שכלב יצליח לברוח מדלת הדירה או שרעש פתאומי יגרום לו למשוך בחוזקה ולהשתחרר לנו מהיד. למרות שזה לגמרי טבעי להרגיש חוסר אונים במצב הזה, כדאי לנסות להתרכז במאמצים להחזיר את הכלב הביתה. הזמן הוא קריטי כאן, וככל שתתחילו ליישם את הטיפים מהר יותר, הסיכויים למצוא אותו בריא ושלם יהיה גבוהים יותר.
גיוס המוני – האויב הכי גדול שלכם במצב הזה הוא ה"לא נעים לי". כשכלב הולך לאיבוד מומלץ להיעזר בכל מי שרק אפשר. אל תתביישו לבקש סיוע מחברים, מבני משפחה, משכנים, מבעלי כלבים שאתם מכירים מהטיולים ואפילו מאוהבי חיות ברשתות החברתיות. כנראה שתופתעו כמה אנשים טובים (כולל כאלה שבחיים לא פגשתם!) יתגייסו עבורכם ועבור הכלב שלכם.
עבודת רגליים – כשמתחילים לחפש מיד כשהכלב נעלם, יש סיכוי טוב שהוא עוד בסביבה הקרובה (בעיקר אם לא מדובר בכלב שברח ממשהו שהפחיד אותו). לכן לרוב מומלץ להתחיל לחפש סמוך למקום שבו הוא נראה לאחרונה, ולא לשכוח לבדוק גם בחצרות בניינים, גינות ציבוריות, מגרשי חנייה, מסתורי פחים וכו'.
מקומות נוספים שכדאי לחפש בהם הם אלה שהכלב בדרך כלל רוצה ללכת אליהם. אתם מכירים את הכלב שלכם, ולכן בטח תדעו מה מתאים לו לעשות בסיטואציה כזו: לחפש זבל בחצרות הקרובות? ללכת לבית של חבר? אולי לבקר בחנות החיות? לרוץ רחוק ככל הניתן מתוך לחץ או להתחבא בחצר שקטה? נסו גם להיזכר אם היה כיוון שהוא משך אליו לפני שברח או שהיה זבל על המדרכה שהוא ממש רצה לאכול ומנעתם ממנו.
אם הכלב לא נמצא בסביבה הקרובה ובמקומות שחשבתם שמתאים לו ללכת אליהם, זה הזמן להתחיל להרחיב בהדרגה את טווח החיפושים. כלבים גדולים יכולים ללכת קילומטרים רבים בזמן קצר יחסית, וגם היו כבר מקרים שכלב נכנס לרכב או לקרון רכבת…
מומלץ להיעזר באופנוע, אופניים קורקינט חשמלי או אפילו רחפן שיכולים לעזור לכם לסרוק שטח גדול במהירות. לפעמים תתקלו באנשים טובים שיסכימו לאפשר לכם לצפות בצילומי מצלמות האבטחה של העסק או הבית שלהם בתקווה שקלטו את הכלב. אם הכלב שלכם חושש מזרים או מאוד מבוהל כרגע, חשוב לבקש משאר המחפשים (ולציין בכל הפרסומים) לא לנסות לתפוס אותו, אלא לעקוב אחריו ממרחק ולהתקשר אליכם.
במהלך החיפושים, אל תתביישו לפנות לבעלי כלבים, מאכילי חתולים ואנשים נוספים שמסתובבים באזור, להראות להם תמונה ולשאול אם ראו את הכלב. תנו להם את מספר הטלפון שלכם ובקשו שייצרו אתכם קשר אם יראו את הכלב. אחרי שתפרסמו פוסט פייסבוק מפורט, בקשו ממי שתפגשו פשוט לצלם אותו.
ציוד שיכול לעזור בחיפושים:
נעלי הליכה נוחות למקרה שהחיפושים יתארכו.
סוללת גיבוי לנייד כדי שלא יהיה מצב שימצאו את הכלב ולא תהיו זמינים.
צעצוע אהוב או חטיפים שווים שיעלו את הסיכוי שהכלב יבוא אליכם.
מחכים לכלב בכניסה הביתה – הרבה פעמים כלבים חוזרים הביתה מעצמם אחרי שמיצו את הסיבוב או נרגעו קצת, ולכן חשוב שיחכו להם שם. כדאי שלמי שמחכה לכלב תהיה תמונה שלו כדי להראות לאנשים שיעברו (בעיקר לבעלי כלבים ומאכילי חתולים) ולבקש שיפקחו עיניים.
פותחים קבוצת וואטסאפ לחיפושים – קבוצת וואטסאפ ייעודית מאפשרת לכל המחפשים לקבל מידע בזמן אמת איפה הכלב נראה לאחרונה כדי שיידעו באיזה אזור לחפש אותו. קבוצה כזו גם תעזור לכם לשמור על סוללת הנייד. כדי להגדיל את מספר המחפשים, הוסיפו את הקישור לקבוצה לפרסומים באינטרנט.
לפרסם בכל מקום שרק אפשר – ככל שיותר אנשים יידעו שהכלב אבד, ככה אתם מעלים את הסיכויים שיימצא. בכל הפרסומים חשוב שתהיה לפחות תמונה עדכנית אחת ברורה של הכלב ורצוי יותר מטלפון אחד ליצירת קשר למקרה שתהיו באזור ללא קליטה/ לא תשמעו את הצלצול/ תיגמר לכם הסוללה וכו'.
אם יש חשד שהכלב נגנב כדאי להציע פרס למי שיחזיר אותו הביתה כדי שלגנבים ישתלם לפנות אליכם.
איפה לפרסם:
לוח האבודים של אתר "אנימלס – חרבות ברזל" – הלוח מאפשר לכל מי שמצאו או איבדו חיית מחמד להצליב את הפרטים שלה עם חיות דומות שכבר פורסמו בו. אם הכלב יימצא על ידי אחד/ת המשתמשים שלנו, הוא/היא יוכל/תוכל לאתר את המודעה שלכם בקלות בעזרת אפשרויות החיפוש בלוח.
מודעות – מדפיסים ותולים מודעות בכל מקום חוקי באזור שבו הכלב אבד: בגינות כלבים, בגנים ציבוריים, בלוח המודעות מחוץ לסופר או למתנ"ס, בחנויות חיות, במספרות לבעלי חיים, במרפאות וטרינריות וכו'.
פייסבוק – פרסמו על הקיר שלכם פוסט עם תמונה עדכנית של הכלב, פרטים מזהים, פרטים ליצירת קשר וכל מידע רלוונטי נוסף. בקשו מחברים ומהמרפאה הווטרינרית שלכם לשתף את הפוסט, בעיקר אם המרפאה קרובה לאזור שבו הכלב אבד. למרפאות וטרינריות יש בדרך כלל הרבה עוקבים או חברים שאכפת להם מבעלי חיים. שתפו את הפוסט גם בכל קבוצה רלוונטית (רשימה של כמה קבוצות מרכזיות מופיעה בהמשך דף זה): קבוצות של בעלי חיים, קבוצות אבדות ומציאות (של חיות מחמד ובכלל) וקבוצות של היישוב והאזור שבו אבד. תוכלו גם לפתוח קבוצת פייסבוק ולקדם את הפוסט באופן ממומן כדי שמה שיותר אנשים ייחשפו לסיפור שלכם.
וואטסאפ וטלגרם – שתפו את הפוסט בכל קבוצות הוואטסאפ והטלגרם הרלוונטיות: קבוצות ייעודיות לבעלי חיים, קבוצות של אבדות (כלליות וכאלה שמוקדשות לבעלי חיים), ואפילו בטלגרם השכונתי ובוואטסאפ של המסגרות של הילדים. ככל שיותר אנשים יעזרו בחיפושים ויהיו עירניים – הסיכוי למצוא את הכלב יגדל.
מעדכנים את מרכז השבבים – חשוב לוודא שפרטי השבב שמופיעים במאגר הארצי לרישום כלבים עדכניים, ובעיקר מספרי הטלפון שלכם. מומלץ גם ליצור קשר עם הווטרינר הרשותי ולדווח שהכלב אבד כדי שיעדכן את המאגר.
מעדכנים את המוקד העירוני – לא לכל העיריות והמועצות אכפת באותה מידה מבעלי חיים. אבל תמיד טוב לעדכן את המוקד – גם כדי שיבדקו אם התקבל דיווח על כלב דומה וגם כדי לחסוך מכם קנס על כלב משוטט למקרה שהם ימצאו אותו.
מעדכנים עמותות למען בעלי חיים – הרבה עמותות מקבלות פניות על כלבים שנמצאו ואולי יהיה להן מידע. חלק מהעמותות גם יסייעו לכם בחיפושים, למשל על ידי שיתוף פוסט הפייסבוק שלכם בעמוד שלהן.
הולכים להסגרים ולכלבייה העירונית – בכלבייה העירונית וההסגרים אמורים לבדוק שבב לכל כלב שמגיע, בפועל זה לא תמיד קורה. לכן אם אחרי מספר שעות הכלב לא נמצא (וגם אין דיווחים שנראה לאחרונה), כדאי להגיע אל הכלביות וההסגרים הסמוכים כדי לבדוק אם הוא שם.
תהיו יצירתיים – זה הזמן לחשוב אם יש לכם או לאנשים שסביבכם כישרונות ומשאבים שאפשר לגייס למציאת הכלב. אם אתם מיודדים על הבעלים של המכולת השכונתית בקשו שיתלו מודעה ליד הקופה. אם יש לכם חבר עם חשבון טיקטוק מצליח בקשו ממנו לעשות סרטון על הכלב שלכם.
והכי חשוב, לא להתייאש! אנחנו מקווים שהכלב שלכם יחזור הביתה מהר, אבל גם אם עוברים כמה ימים, המשיכו לחפש. הרבה כלבים חזרו הביתה רק אחרי שבועות, חודשים ואפילו שנים.
בהצלחה!!
מצאתי כלב
כשלכלב יש משפחה אוהבת, לרוב יהיה קל להחזיר אותו הביתה בעזרת הטיפים הבאים:
להסתכל טוב – לחפש תגית עם טלפון או מספר טלפון על הקולר (או הרתמה). לפעמים במקום טלפון תהיה תגית עם קוד qr שדרכה תגיעו לטלפון.
לסרוק שבב – החוק מחייב בעלי כלבים לחסן אותם נגד מחלת הכלבת אחת לשנה. בחיסון הראשון, שנותנים בגיל שלושה חודשים בערך, המרפאה הווטרינרית צריכה להזריק לכלב שבב ולהעביר את פרטי הכלב והשבב למאגר השבבים הארצי. גם כשכלב נמסר לבית חדש, יש צורך לעדכן את המאגר. לכן אפשר לאתר את הבעלים של רוב כלבי הבית בישראל על ידי סריקת השבב והקלדת מספרו לאתר מאגר השבבים הארצי.
אפשר לסרוק שבב בחינם בכל מרפאה וטרינרית. חלק מהעיריות והמועצות המקומיות גם שולחות פקחים לקריאת שבבים של חיות אבודות. יש גם הרבה אנשים פרטיים עם סורק שמתנדבים לסרוק כלבים, ואפשר להגיע אליהם על ידי פרסום בקבוצת הפייסבוק הזו.
לפעמים אין שבב, השבב ריק או שהפרטים שעל השבב מובילים למשפחה שכבר לא מגדלת את הכלב. במקרים אחרים מגיעים למספר טלפון שאינו מחובר, לא זמין או שסתם לא עונים לכם. אם זה קורה, כדאי לא למהר להסיק מסקנות. מניסיוננו הרבה פעמים יש לזה הסבר פשוט. למשל, אם המשפחה בחו"ל והכלב ברח מהפנסיון או כלב חששן שברח מיד אחרי שאומץ לפני שהפרטים החדשים שלו עודכנו במאגר.
מחפשים פרסומים – בודקים אם הכלב פורסם כאבוד בלוח שלנו, בקבוצות פייסבוק של בעלי חיים, של אבדות ומציאות ושל היישוב והשכונה.
מודעות – מפרסמים מודעה בלוח שלנו. אחר כך גם מדפיסים מודעות ותולים במקומות המותרים בחוק ומבקשים ממרפאות וטרינריות, מספרות כלבים, חנויות חיות וכו' לתלות גם כן את המודעה שלכם. אם המשפחה לא אותרה, מומלץ להרחיב את אזור הפרסום כי לפעמים כלבים הולכים לאיבוד באמצע טיול רחוק מהבית או פוסעים קילומטרים רבים לבדם.
וואטסאפ ופייסבוק – מפרסמים פוסטים עם תמונה ברורה של הכלב והטלפון שלכם בקבוצות וואטסאפ ופייסבוק אזוריות, בקבוצות של בעלי חיים (יש רשימת קבוצות מרכזיות בהמשך הדף), בקבוצות של אבדות בעלי חיים ובקבוצות של אבדות כלליות. גם כאן מרחיבים את רדיוס החיפוש אם לא מצליחים לאתר את המשפחה.
נותנים לכלב להוביל – קושרים את הכלב ברצועה והולכים אחריו. מרגע שהם קשורים ברצועה, הרבה כלבים פשוט יובילו אתכם לבית שלהם או למקום שבו מכירים אותם כמו חנות החיות או בית של חברים.
מחפשים מידע – הולכים עם הכלב למקומות מפגש של בעלי כלבים (לרוב גינות כלבים וגנים ציבוריים) ושואלים בעלי כלבים אם הם מזהים את הכלב שמצאתם.
בהצלחה!!
טיפים למציאת חתולים אבודים
כבר בדקתם אם החתול שלכם פורסם בתור חיה שנמצאה בלוח האבודים של אנימלס? אם הוא עוד לא שם מומלץ לפרסם שהלך לאיבוד.
מומלץ להשתמש בטיפים המעולים של בשמת שגב (שמפורסמים כאן באישורה) שבזכותם מאות חתולים שהלכו לאיבוד במשך השנים חזרו בשלום הביתה:
קודם כל, חשוב להבין איך המוח החתולי עובד (בשונה ממוח של אדם או כלב) כדי לחפש בצורה יעילה. חתול בית שלא רגיל להיות בחוץ או חתול שרגיל לטייל בחוץ, אבל נבהל מרעש פתאומי או אבד בסביבה שזרה לו – הוא מבוהל, והדבר הראשון שינסה לעשות זה לחפש מסתור, לרוב קרוב מאוד למקום שבו אבד.
מה צריך להכין לפני שיוצאים לחפש:
- כלים למים ואוכל
- מים ואוכל
- חול משומש מארגז החול של החתול בשקית חזקה שלא תיקרע.
- לגזור חתיכות בינוניות מבד של סדין שישנתם עליו, או מבגד עם ריח זיעה של אדם שהחתול אוהב.
- להקליט הודעת וואטסאפ של מי שהחתול אוהב קורא לו, בקול שקט ומרגיע – ולשלוח למי שעוזר כדי שישמיע בחיפושים.
- פנס להאיר במקומות חשוכים
- מנשא
- אזיקונים או חבל כדי לקשור את המנשא כמו חבילה (חתול מבוהל עלול לפרק את המנשא…)
- כיסוי למנשא מבד דק כמו סדין
- סלוטייפ + מודעות מנויילנות לתלייה עם תמונה והפרטים של החתול (שם החתול והטלפונים שלכם)
איך מחפשים?
מרגע שיוצאים מהבית מתחילים לפזר כלים עם מים ואוכל במקומות נסתרים מעיניהם של אנשים. נכון שיש עוד חתולים בסביבה, אבל ככה מגדילים את הסיכוי של החתול שלנו לשרוד. ליד כלי האוכל והמים, אבל לא צמוד ממש, שמים תלולית מהחול המשומש, ולידה אחד מריבועי הבד שעליו אבן קטנה כדי שלא יעוף. אפשר גם לתקוע בד על ענף של שיח או עץ. אם יורד גשם – שמים את ריבועי הבד בקופסת פלסטיק כשהפתח פונה לצד ולא למעלה, ועל הבד מניחים אבן קטנה כדי שלא יעוף.
חתולים מזהים את הריח של עצמם ושל המגדלים שלהם, וככה אנחנו בעצם יוצרים סוג של שביל עם סימני דרך הביתה. הסימנים האלה גם מזכירים למוח של החתול את המקום שבו הוא הרגיש אהוב, מוגן ובטוח. תוך כדי החיפושים קוראים בשמו של החתול בקול שקט ורגוע שמזמין לפינוק. בין קריאה לקריאה ממתינים בתקווה לשמוע את המיאו שלו.
מחפשים את החתול בין השיחים, מתחת למכוניות, בפתחי מחסנים, גגות ומקלטים ואפילו על העצים למקרה שטיפס. חשוב לחפש בזהירות כדי לא להבריח חתולים אחרים שישנים או תופסים מחסה מהגשם.
מומלץ לחפש את החתול בכל זמן, אבל בעיקר בשעות השקטות של הלילה ולפנות בוקר. חיזרו גם למקומות שכבר חיפשתם בהם, כי חתול מבוהל לא מתנהג כמו בשגרה, ויכול מאוד להיות שהוא נמצא באחד מהמקומות שכבר הייתם בהם, אבל לא יצא אליכם או יילל, בגלל פחד.
אם מדובר בחתול שהייתה לו שעת האכלה קבועה – חפשו בסביבות אותה שעה, כי המוח שלו "מתוכנת" לזמן הזה.
את המודעות המנויילנות, עם פרטי החתול והטלפון שלכם, כן כדאי לתלות במקומות בולטים שאנשים ייראו, אבל רק במקומות שמותרים בחוק, כי אחרת אתם עלולים לקבל קנס. כדאי לבקש רשות לתלות מודעות מהמוקד העירוני, מבעלי חנויות וכו'. רצוי גם לשאול מאכילי חתולים, אנשים שמטיילים עם הכלב שלהם ואת כל מי שאתם רואים באזור אם ראו את החתול.
כשיוצאים לחפש, אל תוותרו על המנשא, כדי שברגע שתמצאו את החתול תוכלו לחזור איתו בבטחה הביתה. כסו את המנשא בכיסוי הבד הדק, זה ייתן לחתול תחושת ביטחון שהוא מוסתר ומוגן.
מומלץ גם לפרסם פוסט בפייסבוק, ולשתף אותו בקבוצות מקומיות, בקבוצות מקומיות וארציות של בעלי חיים ובפרופילים של חברים. כדאי להקפיץ את הפוסט על ידי כתיבת תגובות, ככה תהיה חשיפה ליותר אנשים.
חשוב מאוד ליישם את כל הטיפים ולהתמיד כל יום וכל לילה בלי להתייאש, זה לא הוקוס פוקוס וצריך סבלנות כי עלול לקחת זמן.
בהצלחה!!
טיפים מחתולאיות נוספות:
- אין כמעט חלל שהוא קטן מדי עבור חתול שמנסה להתחבא. בניגוד לכלבים, חתולים לרוב יתחבאו בחלל זעיר (למרות שכבר נתקלנו במקרים בהם חתולים פשוט נמצאו נחים באמצע המדשאה של הבניין) במרחק של עשרות מטרים בודדים מהמקום שבו נעלמו. לכן כדאי לסרוק כל סנטימטר בסביבה הקרובה: מאחורי בלוני הגז, מתחת לכיסויים של מכוניות ואופנועים, בתוך שיחים צפופים, בחדרי מדרגות, בגגות בבניינים, במחסנים וכו'.
- לפעמים חתול יכול להיתקע במחסן/ מקלט/ גג וכו' לאחר שהדלת נטרקה/ ננעלה אחריו. נסו לפתוח דלתות מחסנים, מקלטים וגגות בבניין שלכם ובבניינים הסמוכים. בקשו מהשכנים לפתוח מה שנעול, כדי שתוכלו לחפש גם שם.
- מומלץ לעדכן את המוקד העירוני, ולברר אם התקבל שם מידע על החתול שלכם. יכול להיות שאנשים טובים כבר הבחינו בו וקראו למוקד.
- כיוון שהחתול כנראה מתחבא במקום קטנטן, מצלמה תרמית יכולה לעזור למצוא אותו על ידי זיהוי חום הגוף שלו.
- לפעמים, אחרי כמה ימים כשהחתול קצת התרגל לסביבה וכנראה גם רעב, יהיה יותר קל למצוא אותו כי הוא יתחיל לצאת מהמחבוא שלו.
- אם הצלחתם להכניס את החתול למנשא, ודאו שהוא סגור היטב והחזיקו אותו טוב-טוב בשתי ידיים. החזקת המנשא בידית האחיזה בלבד היא לא בטיחותית וכבר קרה שחתולים הצליחו לברוח ככה.
- אם מצאתם את החתול, אבל אתם חוששים שלא תצליחו להכניס אותו למנשא – הישארו במקום ופנו ללוכד/ת מומלצ/ת.
מצאתי חתול
לרוב החתולים בישראל אין שבב. אבל בניגוד לכלבים, חתולים לא מתרחקים הרבה מהבית שלהם. חתול שיצא לראשונה מהבית יחפש מחבוא קרוב. גם חתולים שרגילים לטייל בחוץ לרוב מטיילים ברדיוס קטן יחסית בשכונה. לכן כדאי למקד את החיפושים אחרי המשפחה של החתול בסביבה הקרובה.
- בדקו אם החתול כבר פורסם כחתול שאבד בלוח שלנו. אם לא – פרסמו מודעה שמצאתם אותו.
- תלו מודעות בכל מקום חוקי ברחובות הסמוכים (אפשר לשקול אפילו לשים מודעות בתיבות הדואר). בקשו מחנויות החיות, מספרות לבעלי חיים והמרפאות הווטרינריות בסביבה לתלות את המודעה שלכם גם כן.
- נסו לאתר את מאכילי החתולים באזור – הם מכירים את חתולי הבית שיוצאים לטייל בחוץ והרבה פעמים מי שאיבדו חתול ישאלו אותם קודם כל.
- פרסמו מודעות בקבוצות פייסבוק של השכונה, העיר, חתולים, בעלי חיים וחיות אבודות. כמה קבוצות מרכזיות נמצאות בהמשך דף זה.
- בדקו עם עמותות למען בעלי חיים, מרפאות וטרינריות וחנויות חיות אם שמעו על חתול דומה שהלך לאיבוד.
- ככל שעובר יותר זמן הרחיבו את הרדיוס. במקרים נדירים חתול יכול להיכנס לרכב פתוח או שמישהו העביר אותו מהטריטוריה שלו למרות שזה מנוגד לחוק.
בהצלחה!!
איבדתי ארנבון, שרקן, אוגר ועוד
חיות קטנות יכולות לגרום להתקפי לב גדולים, כי הרבה פעמים נדמה שהן נעלמו כשבעצם היו עסוקות בנמנום מתחת לספה. אבל אם החיה אבדה בחוץ או שיש לכם סיבה טובה לחשוד שיצאה מהבית, הטיפים הבאים יכולים לעזור למצוא אותה:
- עדכנו את השכנים וילדיהם, את מאכילי החתולים ואת בעלי הכלבים שהחיה אבדה.
- תלו בשכונה מודעות עם תמונת החיה, הפרטים שלה והטלפונים שלכם.
- פרסמו בלוח האבודים שלנו.
- פרסמו בקבוצות אזוריות בווטסאפ ובפייסבוק. בקשו מחברים לשתף את הפוסטים שלכם ולהגיב אליהם כדי שכמה שיותר אנשים ייחשפו אליהם.
- פרסמו בקבוצות אבודים וחיות אקזוטיות בוואטסאפ ובפייסבוק (הקבוצות המרכזיות נמצאות בהמשך דף זה).
- עדכנו מרפאות וטרינריות וחנויות חיות באזור ומרפאות לחיות אקזוטיות בכל הארץ (יש רשימה בהמשך הדף).
- חפשו בלוח שלנו ובפייסבוק פרסומים של חיות שנמצאו.
- התקשרו לעמותות למען בעלי חיים, כי במקרים רבים מתקשרים לדווח להם על חיות שנמצאו או מבקשים מהן שיקלטו אותן.
בהצלחה!!
איבדתי תוכי או ציפור אחרת
כמה טיפים שימושיים למציאת בעלי כנף, ובעיקר תוכים:
- ד״ר שלומית לוי, שמתמחה ברפואת בעלי כנף, ממליצה לקרוא לתוכי בעיקר מוקדם בבוקר ובערב.
- מומלץ לעשות סיבוב בשכונה ולקרוא לתוכי כמו שאתם קוראים לו בדרך כלל. אם יש מוזיקה שאתם מקשיבים לה באופן קבוע בבית, אפשר לנסות להשמיע אותה. נסו גם לבדוק אם הוא יגיב להקלטות של קולות של בני מינו (לרוב אין בעיה למצוא הקלטות ביוטיוב).
- אחרי ההתלהבות הראשונית, הרבה תוכים ינחתו על אדן חלון או מרפסת ולכן חשוב מאוד לפרסם כמה שיותר. פרסמו מודעה בלוח האבודים שלנו, בקבוצות פייסבוק רלבנטיות של אזור המגורים שלכם ובקבוצות ייעודיות כמו אלה שבהמשך הדף הזה. בקשו מהחברים שלכם לשתף את הפוסטים ולכתוב תגובות על מנת שכמה שיותר אנשים יראו אותם.
- תלו מודעות עם תמונת הציפור בכל מקום חוקי בסביבה הקרובה.
- עדכנו מרפאות וטרינריות וחנויות חיות מהאזור. התקשרו גם למרפאות וטרינריות שמתמחות בחיות אקזוטיות ובציפורים (יש רשימה בהמשך הדף) בלי קשר למיקום שלהן.
- חפשו בלוח שלנו ובפייסבוק מודעות של חיות שנמצאו למקרה שכבר מצאו את החיה שלך.
בהצלחה!!
מצאתי תוכי, ארנבון, אוגר, חמוס וכו'
לתוכים, ארנבים, חמוסים וכו' כמעט אף פעם לא שמים שבב. גם במקרים הנדירים שיש שבב, אין מאגר מסודר כמו לכלבים שתוכלו להצליב מולו את הפרטים תוך דקה. לציפורים אמנם תהיה הרבה פעמים טבעת עם מספר סביב הרגל שתעזור לכם לדעת שיש להם משפחה. אבל רבים לא יודעים מה המספר שעל הטבעת של הציפור האהובה שלהם…
אז מה עושים?
- מומלץ לפנות למרפאות וטרינריות בסביבה ולכל המרפאות שמתמחות בחיות אקזוטיות או בתוכים (יש רשימה בהמשך הדף) – ולבדוק אם מכירים שם את החיה. גם אם במרפאות לא מכירים, יש סיכוי טוב שהמשפחה של החיה התקשרה לשם לראות אם היא הגיעה אליהם.
- התקשרו לחנויות חיות באזור ובדקו אם יש להם לקוחות שדיווחו על חיה שאבדה.
- חפשו פרסומים על חיות שהלכו לאיבוד בלוח האבודים שלנו ובקבוצות פייסבוק מקומיות, קבוצות המוקדשות לבעלי חיים וכאלה שמתמקדות בסוג החיה שמצאתם (רשימות של קבוצות מרכזיות יופיעו בהמשך הדף).
- פרסמו את החיה בלוח שלנו, במודעות בשכונה ובקבוצות וואטסאפ ופייסבוק (לפי הפירוט מהסעיף הקודם). מומלץ להשאיר חלק מפרטי הזיהוי חסויים כדי להקשות על מתחזים, בעיקר כשמדובר בחיות שאפשר להרוויח כסף ממכירתן. למשל לפרסם תמונה שחלק מסימני הזיהוי לא נראים בה.
- לפני שמוסרים את החיה כדאי לבקש לראות הוכחות שהחיה אכן גדלה אצלם, למשל תמונות שצילמו איתה.
בהצלחה!!
איפה כדאי לפרסם?
לאחר שליחת טופס פרסום מודעה באתר שלנו מומלץ לפרסם גם בקבוצות וואטסאפ ופייסבוק.
קבוצות פייסבוק כלליות שמפרסמות חיות שאבדו או נמצאו:
אבדות/מציאות של בע"ח
כלבים אבודים – הקבוצה הרשמית
הסורקים – מחזירים את הכלבים הביתה
אבד/נמצא חתול בית – חתולים פה!
קבוצות פייסבוק ייעודיות לסיוע לבעלי חיים בזמן המלחמה, שמפרסמות חיות שאבדו או נמצאו:
חרבות ברזל סיוע לבעלי חיים
כלב/חתול מאיזור המלחמה!
הכלבים של ישובי עוטף עזה
קבוצות וואטסאפ:
בעלי חיים אבודים
כלבים שברחו או נמצאו בזמן האזעקות
דרום – כלבים שברחו או נמצאו בזמן האזעקות
קבוצות פייסבוק של תוכים:
הבית הישראלי לבעלי תוכים
תוכים: אבד – ברח – נמצא
תוכי אבד/נמצא/ברח
קבוצות פייסבוק ייעודיות לארנבונים, ארנבות, אוגרים וכו':
שרקנים אוגרים ארנבים ומה שביניהם
חולדות ועכברי מחמד – הקבוצה הרשמית
ארנבונים וארנבים
i ♥ rabbit (לאוהבי ארנבים)
ארנבונים ונהנים
אוהבי אוגרים ישראל 🐹
מרפאות שמטפלות בחיות אקזוטיות (ארנבים, תוכים וכו')
ד״ר שלומית לוי וטרינרית תוכים וציפורים
המרפאה האקזוטית – עדי גנץ (תוכים, ארנבונים, אוגרים ועוד)
וטרינר – דר' ג'רסי לזר (מטפלים בבעלי חיים אקזוטיים מכל הסוגים)
דורי וט (מתמחים גם בציפורים וחיות אקזוטיות)
בית חולים וטרינרי ד"ר שרון רגב (מטפלים גם בבעלי חיים אקזוטיים)
ד"ר דניאל חן בוירסקי (מרכז וטרינרי – מטפלים גם בבעלי חיים אקזוטיים)
מרפאה וטרינרית ד"ר עידו קאן
מרפאת דוליטל בכפר סבא
ד"ר עדו צורי
עצות מהמומחים: איך נעזור לחיות שלנו בזמני חירום
- הטיפים של המאלפים: איך נעזור לכלבים שלנו לעבור את האזעקות טוב יותר?
- הטיפים של הווטרינריות ההתנהגותיות: איך נקל על החיות שלנו בזמני חירום?